20. března 2008

Práce nebo vysoká škola?

Studovat, zvýšit si kvalifikaci a po studiu nastoupit do dobře placeného zaměstnání nebo ihned po střední škole nastoupit na pracovní pozici pro středoškoláky? Takovouhle otázku si každoročně klade snad každý středoškolák jehož studium se blíží ke konci. Tento článek obsahuje argumenty, které Vám pomohou se rozhodnout správně.

Studium vysoké školy je velmi prestižní záležitostí a navíc jedinečnou možností rapidně zvýšit svou kvalifikaci a díky tomu pobírat po úspěšném dokončení vysokoškolského studia vyšší mzdu a pracovat v takovém zaměstnání v jakém si budete přát. Každý člověk má své vysněné zaměstnání, ať už o něm snil od útlého věku nebo ho zformoval až během středoškolských studií.

 

Studium vysoké školy se několikanásobně zvyšuje možnost výběru zaměstnání.

 

Seznam studentských výhod, které poskytují různé firmy a instituce vysokoškolákům je opravdu obrovský. Ti co nestudují rozhodně o mnoho přijdou. Vyjmenujme pouze stručně, studentská bankovní konta, lépe úročené studentské půjčky, slevy na jízdném, slevy v restauracích, vstupné do kin, divadel a jiných kulturních zařízení, slevy na letenky a dovolené. A stovky a stovky dalších slev a výhod.

 

Studiem vysoké školy se Vám sníží životní náklady.

 

Cestování po světě je pro vysokoškoláky tak výhodné, jako pro nikoho jiného. Díky výměnnému studijnímu programu Evropské unie Erasmus můžete studovat rok kdekoli v rámci EU. Vyberte si jakoukoli zemi. Španělsko, Itálii, Francii, Řecko, Finsko, Švédsko nebo jinou. Vyplňte přihlášku a vyražte na rok plný dobrodružství v cizí zemi. Poznáte jiné kultury. Naučíte se jazyky a mnoho dalšího. Evropská unie to za Vás zaplatí.

 

Vysokoškoláci mají možnost cestovat a studovat v rozmanitých zemích.

 

Díky tomu, že budete moci studovat v cizích zemích se zdokonalíte v cizích jazycích. Nejenom, že to pro Vás bude v životě obrovská výhoda, umět co nejvíce světových jazyků. Navíc můžete čekat, že po vystudování vysoké školy budete zase mnohem lépe shánět zaměstnání. Firmy, zejména ty zahraniční v dnešní době preferují co nejlépe jazykově vybavené absolventy. Ti se pak mohou těšit na více zaměstnaneckých výhod i lepší finanční ohodnocení, nezřídka se jedná o stovky procent na výplatní pásce!

 

Vysoká škola Vám poskytne perfektní podmínky pro studium jazyků.

 

Během vysokoškolských studií se dostanete do kontaktu s velkou spoustou lidí, lidí kteří po dokončení studií budou vzdělaní a společensky i platově dobře hodnocení. Věřte tomu nebo ne, ale kontakty které na vysoké škole získáte Vám mohou pomoci v kariéře i startu do života více než cokoli jiného. Poznáte právníky, lékaře, vědce, manažery a další. O takových známostech může někdo kdo nestudoval pouze snít, případně je získá až za velmi dlouhou dobu.

 

Poznáte budoucí právníky, lékaře, vědce, manažery a další profese. Mohou se v životě více než hodit.

 

To nejdůležitější co při studiu vysoké školy zažijete je zábava. Prodloužíte si mládí a užijete si nekonečný proud různých akcí, večírků, malých i velkých oslav. Při zkouškovém období sice propotíte nejedno oblečení, ale to co následuje poté je tím, co mimo jiné odlišuje vysokoškoláky od ostatních lidí. Věřte, že na to budete vzpomínat celý život.

 

Na to, co jste během studia vysoké školy zažili budete celý život vzpomínat.