09. července 2008

Výhody ISIC karty

Na těchto stránkách se budete mimo jiné pravidelně dozvídat o nejrůznějších výhodách, které jsou poskytovány vysokoškolským studentům. V dnešním článku se dozvíte o praktických výhodách ISIC karty, kde ji můžete používat a na co se vlastně hodí.

ISIC karta – mezinárodní studentský průkaz ISIC(International Student Identity Card) dokládá to, že jste studentem prezenčního studia vysoké, vyšší odborné nebo střední školy a vybraných jednoletých vzdělávacích kurzů. Na kartě je přímo uvedeno, jakou školu studujete, Vaše jméno a fotografie. ISIC kartu Vám vydají na těchto místech proti vyplněné žádosti o kartu ISIC, občanskému průkazu a zaplacení poplatku 300 Kč.
 
Horní věková hranice pro získání mezinárodního studentského průkazu ISIC není omezena a při splnění daných podmínek může kartu získat i student starší 26 let.
 
Platnost ISIC karty je stanovena až na 16 měsíců od data jejího vydání. Platnost ISIC karty totiž vždy končí 31.12 následujícího roku, pokud si kartu objednáte od 1.9. výše roku stávajícího.
 
Díky ISIC kartě budete prokazovat nárok na studentské slevy po celém světě, proto ji nezapomeňte mít stále u sebe.
 
Některé vysoké školy kombinují ISIC kartu se studentským průkazem. Karta je totiž vybavena magnetickým proužkem jako tomu bývá u bankovních karet. Proto je na ní možno uložit data a používat ji jako kartu na obědy, přístupy do učeben, kontrolu prezence a další.
 
Některé americké banky nabízejí studentům ISIC kartu kombinovanou přímo s kartou bankovní, díky které s ní poté můžete platit v obchodech i vybírat z bankomatů. Tato vymoženost se do české republiky bohužel zatím nedostala.
 
ISIC kartu si lze objednat i online na této adrese.
 
Další výhody ISIC karty
Je uznávána ve 120 zemích, ve kterých Vás opravňuje k čerpání více než 42.000 slev
Slevy můžete čerpat na více než 1.600 místech v České republice
-          slevy na vstupné do kin, divadel a jiných kulturních zařízení
-          slevy na permanentky kamkoliv
-          slevy na cestování – leteckou, autobusovou i vlakovou dopravu
-          slevy v restauracích, hotelech a ubytovnách
-          a mnoho dalšího